Acerca de

SOCIALT PENSUM
Pædagogens ramme
og rolle i folkeskolen
Højere
trivsel
Faglig
stolthed
Færre
konflikter
En pædagogisk faglig
og nødvendig idé
​
Hvordan bruger I pædagogerne
på Jeres skole til at højne elevernes trivsel?
​
Lærerne uddanner med udgangspunkt i deres fag-faglige pensum. På samme måde, er det både oplagt og bydende nødvendigt, at pædagogerne har et socialt pensum som de danner og socialiserer ud fra. For hvordan kan det være, at når et barn starter i folkeskolen, har vi en klar idé om hvordan eleven skal blive en kompetent læser, men at vi ikke har et konkret pensum for trivsel og sociale kompetencer? Det fremgår oftest utydeligt, hvad vi vil med eleverne, når det kommer til, at skabe en tryg og stærk indre kerne, som kan konfliktløse på en konstruktiv måde og som har et selvværd der kan modstå ungdommens tryk.
Det svarer det Sociale Pensum på!
For når vi bliver spurgt på skolerne, hvad en skolepædagog egentlig laver, er det ikke nok bare at sige “noget med trivsel” eller “skolepædagogerne understøtter lærernes faglige mål” eller andre overordnede formuleringer. Vi skal gøre den pædagogiske indsats konkret. Vi skal kunne vise, at pædagogernes nærvær og faglighed, understøtter dannelsen af den sunde trivsel, som er forudsætningen for god indlæring.
​​
​
Aldrig har det været vigtigere, at kunne argumentere for pædagogernes berettigelse i folkeskolen!
​​
​
Vi har potentialet til, for alvor at knække kurven i den faldende trivsel hos vores elever. Pædagogerne kan og bør spille en essentiel rolle i denne mission, og hvis den enkelte skole skaber et dannende, socialt, trivselsorienteret pensum, vil vi bevæge os mod målet.
Hvad giver det Jeres skole
at udvikle et Socialt Pensum?
​
✓ Højere trivsel og glæde blandt eleverne
✓ Lavere konfliktniveau og større parathed
✓ Langt tydeligere pædagogisk faglighed
✓ En pædagogisk ramme og mission
✓ En dybere og større skolestolthed
✓ Et mere ligeværdigt tværfagligt samarbejde
Lærig
trivsel
Projektmuligheder
1
Standardpakke
I vil blive undervist i idégrundlaget for det Sociale Pensum. Igennem en workshop skabes et skelet for hvordan pædagogernes rolle og det Sociale pensum kunne se ud på lige netop Jeres skole. Til slut igangsættes en proces, hvor vi kommer konkrete pædagogiske metoder og kød på skelettet, så det Sociale Pensum bliver virkeligt, levende og brugbart.
2
Den udvidede pakke
Foruden standardpakkens indhold, konkretiseres pensummet. Der arbejdes i dybden med, hvordan de enkelte klassetrin indarbejder de konkrete værktøjer. Der arbejdes i skrivegrupper imellem seancerne, så når projektet afsluttes, står I som skole med et arbejdsklart og færdigt produkt.
I vil derudover have mulighed for, at blive trænet i:
-
Konflikthåndtering
-
Forældrekurser
-
Socialt frikvarter
3
Foredrag
Et oplæg for alle
og særligt pædagogisk personale
​
Bliv inspireret til at tage på en pædagogisk dannelsesrejse med Jeres skole og bliv udfordret på pædagogens rolle, i dette medinddragende oplæg.
Kontakt
KONGRUENT
for et tilbud
Ring og få en uforpligtende snak om mulighederne for, at udvikle et Socialt Pensum på Jeres skole eller skriv en mail.